Paluszki panierowane z dorsza z ziemniakami i konserwową papryczką chili
składniki:
10 paluszków panierowanych z dorsza
5 ziemniaków
słoik konserwowanych papryczek chili
tłuszcz do smażenia
sól
wykonanie:
1 - Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odlewamy i odparowujemy.
2 - Smażymy paluszki z dorsza z obu stron na rumiano.
3 - Usmażone paluszki z dorsza i ugotowane ziemniaki wkładamy na talerze.
4 - Podajemy z konserwowanymi papryczkami chili.
Smacznego!!!
10 paluszków panierowanych z dorsza
5 ziemniaków
słoik konserwowanych papryczek chili
tłuszcz do smażenia
sól
wykonanie:
1 - Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odlewamy i odparowujemy.
2 - Smażymy paluszki z dorsza z obu stron na rumiano.
3 - Usmażone paluszki z dorsza i ugotowane ziemniaki wkładamy na talerze.
4 - Podajemy z konserwowanymi papryczkami chili.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz