poniedziałek, 18 lipca 2016

Frytki z marchewek.



Chrupiące, bardzo zdrowe i smaczne frytki marchewkowe.

Składniki:

2 duże marchewki
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:

Marchewki obieramy i kroimy na grubsze paski wielkości frytek. Podgrzewamy olej w garnku do
smażenia frytek. Frytki umieszczamy w sitku przystosowanym do głębokiego smażenia. Sitko z
marchewkowymi frytkami umieszczamy w gorącym oleju, smażymy do momentu w którym frytki będą chrupiące (dobrze podpieczone). Usmażone frytki muszą ocieknąć z tłuszczu, posypujemy solą,
mieszamy potrząsając sitkiem i wysypujemy na talerz. Możemy do takich frytek użyć ulubionego
sosu lub chrupać bez dodatków.







Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz