poniedziałek, 18 lipca 2016
Frytki z marchewek.
Chrupiące, bardzo zdrowe i smaczne frytki marchewkowe.
Składniki:
2 duże marchewki
sól
olej do smażenia
Przygotowanie:
Marchewki obieramy i kroimy na grubsze paski wielkości frytek. Podgrzewamy olej w garnku do
smażenia frytek. Frytki umieszczamy w sitku przystosowanym do głębokiego smażenia. Sitko z
marchewkowymi frytkami umieszczamy w gorącym oleju, smażymy do momentu w którym frytki będą chrupiące (dobrze podpieczone). Usmażone frytki muszą ocieknąć z tłuszczu, posypujemy solą,
mieszamy potrząsając sitkiem i wysypujemy na talerz. Możemy do takich frytek użyć ulubionego
sosu lub chrupać bez dodatków.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz