sobota, 3 września 2016

Szynkowe koszyczki z serem i jajkiem.


Bardzo smaczne koszyki z szynki sera i jajka, polecam jako przekąskę lub danie na śniadanie czy kolację :)

składniki na 6 sztuk:

szynka plastry 6 szt
ser mozzarella plastry 3 szt (6 połówek)
jajka kurze 6 szt
sól
pieprz
szczypior

wykonanie:

Do blachy przystosowanej do wypieku małych babeczek wkładamy w każdy otwór po plastrze szynki wieprzowej, kawałku plastra sera mozzarella i wlewamy do każdego koszyka po 1 jajku. Każdy koszyk solimy, pieprzymy i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem. Wkładamy formę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 16 minut jeżeli chcemy mieć żółtka jajek na miękko i 19 minut na żółtka twarde. Po upieczeniu wyjmujemy koszyczki na talerz i konsumujemy.


















Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz