Panierowany, smażony filet z morszczuka podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Składniki:
filet z morszczuka 3 płaty
ziemniaki 6 szt.
kiszona kapusta 30 dag
cebula połowa małej
oliwa
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny
pieprz kolorowy
bułka tarta kurze jajka 2 szt.
olej do smażenia
Wykonanie:
Surówka:
Do odciśniętej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, wlewamy 2 łyżki oliwy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dokładnie mieszamy.
Danie:
Oczyszczone, wypłukane w bieżącej wodzie filety morszczuka osuszamy ręczniczkami papierowymi. Doprawiamy pieprzami i solą, panierujemy w tartej bułce i jajku, smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę z kiszonej kapusty i cebuli. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz