piątek, 10 stycznia 2020

Jajecznica po hiszpańsku.



Jajecznica po hiszpańsku na ostro. W jej skład wchodzą pomidorki koktajlowe, papryczki jalapeno, cebula, czosnek i jajko.

Składniki:

kurze jajko 1 szt.
kiełbasa chorizo 10-12 plasterków
papryczki jalapeno 2 szt.
pomidorki koktajlowe 5 szt.
cebula połowa
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Pokrojone w plasterki chorizo, papryczki jalapeno, w pół plastry cebulę, połówki pomidorków smażymy na gorącym tłuszczu do momentu zmiękczenia się składników. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku, wbijamy jajko i mieszamy do jego ścięcia. Usmażoną jajecznicę podajemy z chlebem.






Smacznego !!!

1 komentarz:

  1. Sprobowalem przepisu, nie zawiodlem się, bardzo smaczna jajecznica

    OdpowiedzUsuń