piątek, 10 stycznia 2020
Jajecznica po hiszpańsku.
Jajecznica po hiszpańsku na ostro. W jej skład wchodzą pomidorki koktajlowe, papryczki jalapeno, cebula, czosnek i jajko.
Składniki:
kurze jajko 1 szt.
kiełbasa chorizo 10-12 plasterków
papryczki jalapeno 2 szt.
pomidorki koktajlowe 5 szt.
cebula połowa
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Pokrojone w plasterki chorizo, papryczki jalapeno, w pół plastry cebulę, połówki pomidorków smażymy na gorącym tłuszczu do momentu zmiękczenia się składników. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku, wbijamy jajko i mieszamy do jego ścięcia. Usmażoną jajecznicę podajemy z chlebem.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sprobowalem przepisu, nie zawiodlem się, bardzo smaczna jajecznica
OdpowiedzUsuń