wtorek, 7 stycznia 2020

Smażony morszczuk, ziemniaki i surówka.



Panierowany, smażony filet z morszczuka podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.


Składniki:

filet z morszczuka 3 płaty
ziemniaki 6 szt.
kiszona kapusta 30 dag
cebula połowa małej
oliwa
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny
pieprz kolorowy
bułka tarta kurze jajka 2 szt.
olej do smażenia

Wykonanie:

Surówka:



Do odciśniętej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, wlewamy 2 łyżki oliwy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dokładnie mieszamy.

Danie:

Oczyszczone, wypłukane w bieżącej wodzie filety morszczuka osuszamy ręczniczkami papierowymi. Doprawiamy pieprzami i solą, panierujemy w tartej bułce i jajku, smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę z kiszonej kapusty i cebuli. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz