środa, 5 sierpnia 2020

Filet z morszczuka, ziemniaki, surówka.



Usmażone kawałki fileta z morszczuka podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.


Składniki:

filet z morszczuka 2 szt.
młode ziemniaki 8 szt.
Sól
Pieprz cytrynowy
bułka tarta
kurze jajko 1 szt.
olej do smażenia

Surówka:

Kapusta pekińska
Marchew 1 szt.
cebula 1 szt. mała
Sól
Pieprz ziołowy
majonez 2-3 łyżki

Sposób przygotowania:

Surówka:


Surówkę przygotowujemy na samym początku. Kapustę kroimy w drobne paski, obraną marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy przykrytą do lodówki.

Wykonanie dania:

Wymyte, osuszone filety tniemy na połówki, przyprawiamy pieprzem cytrynowym, solą, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty.



 


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz