Panierowany stek z dorsza podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty, marchwi i cebuli.
Składniki:
panierowane steki z dorsza 4 szt.
ziemniaki 8 szt. małe
kapusta pekińska 1 szt. mała
cebula 1 szt. połowa małej
marchew 1 szt.
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
Wykonanie surówki:
Kroimy kapustę pekińską na drobne paski, trzemy marchew na wiórki, kroimy cebulę w kostkę. Do pokrojonej kapusty dodajemy majonez, olej, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy.
Wykonanie dania:
Gotujemy ziemniaki i smażymy na gorącym oleju steki z dorsza po 3 minuty z każdej strony. Usmażone steki z dorsza podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz