piątek, 15 kwietnia 2022

Panierowany stek z dorsza, ziemniaki i surówka.

 


Panierowany stek z dorsza podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty, marchwi i cebuli.

Składniki:

panierowane steki z dorsza 4 szt.

ziemniaki 8 szt. małe

kapusta pekińska 1 szt. mała

cebula 1 szt. połowa małej

marchew 1 szt.

majonez 3 łyżki

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie surówki:

Kroimy kapustę pekińską na drobne paski, trzemy marchew na wiórki, kroimy cebulę w kostkę. Do pokrojonej kapusty dodajemy majonez, olej, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy.

Wykonanie dania:

Gotujemy ziemniaki i smażymy na gorącym oleju steki z dorsza po 3 minuty z każdej strony. Usmażone steki z dorsza podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz