Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Składniki:
paluszki rybne 8 szt.
ziemniaki młode 8 szt.
kapusta pekińska 1 szt.
marchew 3 szt.
cebula 1 szt.
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
koperek do posypania
Wykonanie:
Kapustę kroimy, dodajemy starte marchwie na wiórki, sól, ziołowy pieprz, drobno pokrojoną cebulę i majonez. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie smażymy rybne paluszki po 3 minuty z każdej strony. Usmażone rybne paluszki podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i z surówką z pekińskiej kapusty.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz