niedziela, 13 marca 2016

Kotlet schabowy z kością ziemniakami i sałatką warzywną.




Kotlet schabowy z kością  ziemniakami i sałatką warzywną.


surowiec:

2 grubsze plastry schabu z kością
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
0.5 kg. ziemniaków
1 słoiczek sałatki warzywnej - domowej
koper

wykonanie:

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry naszego schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę warzywną.




Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz