Kotlet schabowy z kością ziemniakami i sałatką warzywną.
surowiec:
2 grubsze plastry schabu z kością
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
0.5 kg. ziemniaków
1 słoiczek sałatki warzywnej - domowej
koper
wykonanie:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry naszego schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę warzywną.
Smacznego :)
2 grubsze plastry schabu z kością
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
0.5 kg. ziemniaków
1 słoiczek sałatki warzywnej - domowej
koper
wykonanie:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry naszego schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę warzywną.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz