piątek, 1 kwietnia 2016

Kotlety mielone ze schabu.


Polecam kotlety mielone nie tylko do głównych dań są również idealne do zajadania się nimi z chlebem.

Składniki: 

1 kg schabu od strony karczku
20 dkg podgardla wieprzowego
pół cebuli
1 sucha bułka
3 jajka
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
czosnek granulowany
majeranek

Wykonanie:

Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól,  startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na złoty kolor z obu stron.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz