niedziela, 24 kwietnia 2016
Skwary wieprzowe z cebulą.
Kolejne skwary wieprzowe, tym razem ze schabu, z przyrostów od strony karczku, smażone z czerwoną cebulą :)
składniki:
70 dkg schabu bez kości od strony karczku
1 czerwona cebula
sól
pieprz
majeranek
smalec wieprzowy do smażenia
wykonanie:
Wymyte mięso kroimy na kawałki (w większą kostkę), solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i obtaczamy je w tych przyprawach. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem i układamy na gorącej patelni kawałki pokrojonego mięsa. Smażymy z obu stron na rumiany kolor, dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę w piórka. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zmiękczenia mięsa i cebuli.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz