środa, 8 czerwca 2016

Marynowane filety śledziowe podane z nadziewanymi serem papryczkami.



Przekąska raczej dla amatorów ostrej kuchni :)

składniki:

4 marynowane płaty śledziowe
cebulka z marynowanych śledzi
6 małych papryczek ostrych
6 łyżek twarogu
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie
ostry sos z papryczek chilli
szczypior
natka pietruszki
świeża bazylia
sól
pieprz ziołowy
śmietana 2-3 łyżki

wykonanie:

1 - Papryczki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne, każdą nadziewamy farszem serowym (twaróg, śmietana,sól,zioła prowansalskie, bazylia, natka pietruszki, pieprz ziołowy).

2 - Nadziane papryczki wkładamy do pojemniczka i zalewamy oliwą pomieszaną z ziołami prowansalskimi, bazylią i pieprzem ziołowym.

3 - Układamy marynowane płaty na talerzyku, polewamy sosem z ostrych papryczek, posypujemy szczypiorkiem i podajemy z faszerowanymi papryczkami oraz z chlebkiem razowym.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz