środa, 8 czerwca 2016
Marynowane filety śledziowe podane z nadziewanymi serem papryczkami.
Przekąska raczej dla amatorów ostrej kuchni :)
składniki:
4 marynowane płaty śledziowe
cebulka z marynowanych śledzi
6 małych papryczek ostrych
6 łyżek twarogu
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie
ostry sos z papryczek chilli
szczypior
natka pietruszki
świeża bazylia
sól
pieprz ziołowy
śmietana 2-3 łyżki
wykonanie:
1 - Papryczki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne, każdą nadziewamy farszem serowym (twaróg, śmietana,sól,zioła prowansalskie, bazylia, natka pietruszki, pieprz ziołowy).
2 - Nadziane papryczki wkładamy do pojemniczka i zalewamy oliwą pomieszaną z ziołami prowansalskimi, bazylią i pieprzem ziołowym.
3 - Układamy marynowane płaty na talerzyku, polewamy sosem z ostrych papryczek, posypujemy szczypiorkiem i podajemy z faszerowanymi papryczkami oraz z chlebkiem razowym.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz