niedziela, 31 lipca 2016

Kotlety mielone, ziemniaki, surówka z selera naciowego, sałaty rzymskiej, rzodkiewki, szczypioru, ogórka i kukurydzy.


Proste w wykonaniu i smaczne danie oraz z dużą ilością witamin chrupiąca surówka :)


składniki:

mięso mielone wieprzowe z łopatki 80 dag.
bułka tarta 1 szklanka
jajka kurze 2 sztuki
cebula połowa średniej, starta
sól
pieprz
majeranek
czosnek granulowany
ziemniaki duże 4 sztuki
surówka z selera naciowego, sałaty rzymskiej, rzodkiewki, szczypioru, ogórka i kukurydzy

Przepis na surówkę.

wykonanie:

Dodajemy do mięsa mielonego bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, czosnek, 1 łyżkę startej cebuli i jajka. Wyrabiamy farsz na kotlety. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor i miękkości mięsa w środku. W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy surówkę. Usmażone kotlety układamy na talerzach, obok nakładamy ziemniaki ugotowane i surówkę.









Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz