wtorek, 13 września 2016

Leczo z papryką, pieczarkami, kiełbasą, patisonem, cebulą i cukinią.



Leczo z papryką, pieczarkami, kiełbasą, patisonem, cebulą i cukinią.


składniki:

kiełbasa śląska 4 kiełbaski
papryka czerwona 1 duża szt.
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
młoda cukinia 1 szt.
patison 1 szt.
marchew 1 szt.
pomidory krojone 1 puszka
olej
pieprz ziołowy
sól
czosnek granulowany 1 mała łyżeczka
domowa kostka rosołowa 1 łyżka
natka pietruszki
koper

wykonanie:

1 - Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w plastry, lekko solimy i dusimy w garnku z 2 łyżkami oleju kilka minut.

2 - Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojoną paprykę czerwoną, mieszamy i dusimy kolejne kilka minut.

3 - Dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasę, domową kostkę rosołową, mieszamy i dusimy kolejne kilka minut.

4 - Dodajemy obrane ze skórki pokrojone w kostkę marchew, cukinie i patisona, dodajemy domową kostkę rosołową, pokrojoną natkę pietruszki, i koper, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników.

5 - Gdy wszystkie dodane składniki będą miękkie dodajemy puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki.

6 - Dusimy jeszcze na wolnym ogniu 15 minut pod przykryciem, doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami.













Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz