Leczo z papryką, pieczarkami, kiełbasą, patisonem, cebulą i cukinią.
składniki:
kiełbasa śląska 4 kiełbaski
papryka czerwona 1 duża szt.
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
młoda cukinia 1 szt.
patison 1 szt.
marchew 1 szt.
pomidory krojone 1 puszka
olej
pieprz ziołowy
sól
czosnek granulowany 1 mała łyżeczka
domowa kostka rosołowa 1 łyżka
natka pietruszki
koper
wykonanie:
1 - Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w plastry, lekko solimy i dusimy w garnku z 2 łyżkami oleju kilka minut.
2 - Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojoną paprykę czerwoną, mieszamy i dusimy kolejne kilka minut.
3 - Dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasę, domową kostkę rosołową, mieszamy i dusimy kolejne kilka minut.
4 - Dodajemy obrane ze skórki pokrojone w kostkę marchew, cukinie i patisona, dodajemy domową kostkę rosołową, pokrojoną natkę pietruszki, i koper, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników.
5 - Gdy wszystkie dodane składniki będą miękkie dodajemy puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki.
6 - Dusimy jeszcze na wolnym ogniu 15 minut pod przykryciem, doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami.
kiełbasa śląska 4 kiełbaski
papryka czerwona 1 duża szt.
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
młoda cukinia 1 szt.
patison 1 szt.
marchew 1 szt.
pomidory krojone 1 puszka
olej
pieprz ziołowy
sól
czosnek granulowany 1 mała łyżeczka
domowa kostka rosołowa 1 łyżka
natka pietruszki
koper
wykonanie:
1 - Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w plastry, lekko solimy i dusimy w garnku z 2 łyżkami oleju kilka minut.
2 - Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojoną paprykę czerwoną, mieszamy i dusimy kolejne kilka minut.
3 - Dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasę, domową kostkę rosołową, mieszamy i dusimy kolejne kilka minut.
4 - Dodajemy obrane ze skórki pokrojone w kostkę marchew, cukinie i patisona, dodajemy domową kostkę rosołową, pokrojoną natkę pietruszki, i koper, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników.
5 - Gdy wszystkie dodane składniki będą miękkie dodajemy puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki.
6 - Dusimy jeszcze na wolnym ogniu 15 minut pod przykryciem, doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz