wtorek, 13 września 2016

Pizze Specjale / Prosciutto.


Pizza dwuwarstwowa, dwie pizze w jednej :)

składniki:

sos pomidorowym
ser mozzarella wiórki
smażony boczek wędzony (pokrojony w kostkę)
polędwica sopocka
papryka czerwona połowa (pokrojona w kostkę)
cebula 1 szt. (pokrojona w kostkę)
pieczarki 2 szt. (pokrojone w kostkę)
natka pietruszki
oregano
sól

wykonanie:

1 - Z ciasta rozwałkowujemy okrąg do wymiaru formy do pieczenia.

2 - Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wysmarowanej olejem.

3 - Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pomidorowym.

4 - Nakładamy usmażone pieczarki, cebulę, boczek i paprykę (pod koniec smażenia dodajemy pietruszkę).

5 - Układamy pokrojone w kawałki kulek sera mozzarella i posypujemy oregano.

6 - Nakładamy kolejną warstwę, placek z ciasta, smarujemy sosem, układamy kawałki polędwicy i posypujemy serem.

7 - Placki pizzy po brzegach delikatnie zlepiamy.

8 - Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Składniki na pizze Specjale.





Składniki na pizze Prosciutto (placek, polędwica, ser i oregano).


Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz