wtorek, 13 września 2016
Pizze Specjale / Prosciutto.
Pizza dwuwarstwowa, dwie pizze w jednej :)
składniki:
sos pomidorowym
ser mozzarella wiórki
smażony boczek wędzony (pokrojony w kostkę)
polędwica sopocka
papryka czerwona połowa (pokrojona w kostkę)
cebula 1 szt. (pokrojona w kostkę)
pieczarki 2 szt. (pokrojone w kostkę)
natka pietruszki
oregano
sól
wykonanie:
1 - Z ciasta rozwałkowujemy okrąg do wymiaru formy do pieczenia.
2 - Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wysmarowanej olejem.
3 - Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pomidorowym.
4 - Nakładamy usmażone pieczarki, cebulę, boczek i paprykę (pod koniec smażenia dodajemy pietruszkę).
5 - Układamy pokrojone w kawałki kulek sera mozzarella i posypujemy oregano.
6 - Nakładamy kolejną warstwę, placek z ciasta, smarujemy sosem, układamy kawałki polędwicy i posypujemy serem.
7 - Placki pizzy po brzegach delikatnie zlepiamy.
8 - Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Składniki na pizze Specjale.
Składniki na pizze Prosciutto (placek, polędwica, ser i oregano).
Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz