składniki:
filet z piersi kurczaka 80 dag.
puszka kukurydzy
puszka groszku zielonego
1 cebula
1 marchewka (starta na wiórka)
1 kapusta pekińska średnia
5 średnich ogórków konserwowych
0,5 paczki przyprawy Kebab Gyros
majonez, ketchup, sól, pieprz do smaku
wykonanie:
Filet kroimy w drobną kostkę cm/cm, przyprawiamy przyprawą Gyros i smażymy z odrobiną oleju. Po usmażeniu pozostawiamy do ostygnięcia. Kapustę kroimy w drobne wiórka delikatnie
przyprawiając solą i pieprzem. Do kapusty dodajemy startą marchew na wiórka, zielony groszek, kukurydzę drobno pokrojone ogórki konserwowe, cebulę. Smarujemy cienką warstwę z ketchupu i majonezu i na nie układamy smażone kostki z fileta. Powtarzamy kolejność warstw do skończenia składników. Po ułożeniu wszystkich składników całość mieszamy.
Kolejność dodawania składników.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz