sobota, 15 października 2016

Babka ziemniaczana (bezmięsna).



Uwielbiana przez wielu smakoszy potraw z kartofli :) Upieczoną podajemy z kwaśną śmietaną.

Składniki:

7 większych ziemniaków
3 jajka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
pół cebuli

Przyprawy:

1 łyżka soli morskiej
1 garść majeranku
pieprz ziołowy

Wykonanie:

Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, wbijamy jajka oraz pozostałe
przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wykładamy foremkę (keksową małą) papierem do pieczenia,
wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Bardzo
smaczna jest podsmażana na drugi dzień.










Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz