Rurki zrobione z ciasta kruchego, nadziane kremem o smaku tiramisu :)
Przepis podany jest na 14 rurek.
Składniki:
ciasto kruche 1 opakowanie
masło 10 dag.
mleko 300 ml
krem tiramisu
jajko 1 szt. do posmarowania
cukier trzcinowy do posypania
Wykonanie rurek:
Robimy krem według instrukcji jaka jest na opakowaniu. Ciasto kruche po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego z końcówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz