czwartek, 19 października 2017
Rydze smażone.
Rydze są najsmaczniejsze pieczone na blacie kuchni wiejskiej, ja po prostu usmażyłam je na tłuszczu, są także bardzo smaczne. Polecam.
Surowiec:
25 dkg rydzów
tłuszcz do smażenia (ja użyłam smalcu z kaczki)
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Grzyby czyścimy i myjemy, osączamy na durszlaku. Kroimy na kawałki układamy z powrotem na durszlak, pieprzymy i solimy. Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i na nią układamy rydze. Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i na nią układamy rydze. Smażymy kilka minut z obu stron, wykładamy je na talerz i konsumujemy.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz