poniedziałek, 27 listopada 2017
Spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem i pieczarkami.
Spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem, pieczarkami i cebulą.
Składniki
makaron spaghetti 25 dag
pieczarki 2 szt.
mięso mielone 10 dag
cebula połowa
sól
pieprz
majeranek
ser żółty
pomidory krojone 1 puszka
bazylia świeża
szczypior
Wykonanie:
Sos pomidorowy:
Pieczarkę i cebulę drobno kroimy i smażymy na 2 łyżkach oleju. Dodajemy mięso mielone i dokładnie mieszamy rozdrabniając mięso. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Do usmażonych składników dodajemy krojone pomidory z puszki, bazylię i drobno pokrojony szczypior. Mieszamy i zagotowujemy.
Wykonanie dania:
Makaron spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego makaronu dodajemy przygotowany sos, mieszamy i nakładamy do talerzy.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz