Duszone z cebulką gęsie wątróbki podane z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
Składniki:
wątróbki gęsie 40 dag
cebula 3 szt.
sól
pieprz ziołowy
papryka czerwona słodka
ziemniaki
ogórki kiszone
bazylia do udekorowania
papryczki ostre czereśniowe 2 szt.
tłuszcz do smażenia
Wykonania:
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy udekorowane bazylią z wcześniej ugotowanymi ziemniakami, papryczką czereśniową i kiszonym ogórkiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz