sobota, 2 grudnia 2017
Kotlety mielone.
Kotlety mielone z mięsa wieprzowego. Możemy spożywać na zimno do chleba jak i ciepłe z ziemniakami z surówką.
Składniki:
1 kg schabu od strony karczku
20 dkg podgardla wieprzowego
pół cebuli
1 sucha bułka
3 jajka
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
czosnek granulowany
majeranek
Wykonanie:
Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy, jednocześnie próbując farsz. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na rumiany kolor z obu stron.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz