sobota, 2 grudnia 2017

Kotlety mielone.



Kotlety mielone z mięsa wieprzowego. Możemy spożywać na zimno do chleba jak i ciepłe z ziemniakami z surówką.

Składniki: 

1 kg schabu od strony karczku
20 dkg podgardla wieprzowego
pół cebuli
1 sucha bułka
3 jajka
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
czosnek granulowany
majeranek

Wykonanie:

Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól,  startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy, jednocześnie próbując farsz. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na rumiany kolor z obu stron.








Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz