niedziela, 31 grudnia 2017

Rosół z części kurczaka.



Rosół ugotowany na ćwiartce i filecie z kurczaka, podany z kluskami szpachlami.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka
filet z kurczaka
marchew
korzeń pietruszki
seler
por
ziele angielskie
liść laurowy
pasta rosołowa 1 łyżka
sól
pieprz ziołowy
makaron szpachle
woda 1,5 litra

Wykonanie:

Mięsa z kurczaka myjemy, odciskamy z wody i gotujemy w 1,5 litra wody. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny, dodajemy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową. Gotujemy 1-1,5 godziny. W między czasie doprawiamy pieprzem i solą. Gotujemy również makaron. Ugotowany rosół podajemy z ugotowanym makaronem szpachle.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz