niedziela, 31 grudnia 2017
Rosół z części kurczaka.
Rosół ugotowany na ćwiartce i filecie z kurczaka, podany z kluskami szpachlami.
Składniki:
ćwiartka z kurczaka
filet z kurczaka
marchew
korzeń pietruszki
seler
por
ziele angielskie
liść laurowy
pasta rosołowa 1 łyżka
sól
pieprz ziołowy
makaron szpachle
woda 1,5 litra
Wykonanie:
Mięsa z kurczaka myjemy, odciskamy z wody i gotujemy w 1,5 litra wody. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny, dodajemy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową. Gotujemy 1-1,5 godziny. W między czasie doprawiamy pieprzem i solą. Gotujemy również makaron. Ugotowany rosół podajemy z ugotowanym makaronem szpachle.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz