wtorek, 16 stycznia 2018
Pikantna, rozgrzewająca jajecznica.
Pikantna jajecznica, usmażona z kiełbasą, ostrą papryczką i fasolą.
Składniki:
fasola jaś 10 dag (ugotowana)
kiełbaski śląskie 2 szt.
cebula 1 szt.
papryczka chili 1 szt.
pomidorki daktylowe 4 szt.
jajko kurze 2 szt.
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
pieprz ziołowy do smaku
pieprz czarny do smaku
sól do smaku
majeranek
smalec gęsi
Wykonanie:
Na gorącym tłuszczu gęsim smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę, pokrojoną w pół plastry cebulę i ugotowaną fasolę. Dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Doprawiamy przyprawami do smaku, wbijamy jajko i dusimy pod przykryciem do miękkości składników i ścięcia się jajka. Gotowe danie podajemy z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz