Zdrowe, smaczne, smażone z cebulą wątróbki z gęsi podane z ziemniakami i sałatką z kapusty.
Składniki:
wątróbki z gęsi 50 dag
cebula 2 szt.
ziemniaki 5 szt.
sałatka z kapusty ze słoika
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz ziołowy
majeranek
Wykonanie:
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz