wtorek, 16 stycznia 2018

Smażone wątróbki gęsie, ziemniaki, sałatka z kapusty.



Zdrowe, smaczne, smażone z cebulą wątróbki z gęsi podane z ziemniakami i sałatką z kapusty.


Składniki:

wątróbki z gęsi 50 dag
cebula 2 szt.
ziemniaki 5 szt.
sałatka z kapusty ze słoika
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz ziołowy
majeranek

Wykonanie:

Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi.  Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty.









Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz