Panierowane plastry schabu smażone, podane z ziemniakami i surówką warzywną, oraz z papryczkami czereśniowymi.
Składniki:
schab bez kości 2 plastry
ziemniaki 4 szt.
koper
sałatka warzywna ze słoja
papryczki czereśniowe, marynowane
jajka kurze 4 szt.
bułka tarta
Wykonanie:
Rozbite plastry schabu doprawiamy pieprzem i solą, maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie, obrane i wymyte ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy, posypujemy koprem i tłuczemy. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami, sałatką warzywną i papryczkami czereśniowymi.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz