poniedziałek, 12 lutego 2018

Schabowy kotlet, ziemniaki i surówka.



Panierowane plastry schabu smażone, podane z ziemniakami i surówką warzywną, oraz z papryczkami czereśniowymi.


Składniki:

schab bez kości 2 plastry
ziemniaki 4 szt.
koper
sałatka warzywna ze słoja
papryczki czereśniowe, marynowane
jajka kurze 4 szt.
bułka tarta

Wykonanie:

Rozbite plastry schabu doprawiamy pieprzem i solą, maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie, obrane i wymyte ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy, posypujemy koprem i tłuczemy. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami, sałatką warzywną i papryczkami czereśniowymi.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz