czwartek, 15 marca 2018

Kanapeczki z pastą z tuńczyka i jajek.



Kanapeczki na śniadanie i kolacje. Polecam.

Składniki:

chleb 2 kromki
pasta z tuńczyka i jajek

Składniki na pastę:

tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)
jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)
młody por zielona część 10 cm
majonez 2 łyżeczki
ketchup 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz ziołowy

Wykonanie pasty:



Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu, mieszamy. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.

Wykonanie:

Kroimy kromki chleba na mniejsze kromeczki, smarujemy je pastą z tuńczyka i jajek.



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz