środa, 7 marca 2018

Kaszotto z boczkiem i cebulką.



Smażone skwarki z wędzonego boczku z cebulką dymką i sparzoną kaszą jęczmienną.


Składniki:

sparzona kasza jęczmienna 1 szklanka
wędzony boczek kilka plastrów
cebulki dymki 3 szt.
tłuszcz do smażenia
korniszony 2 szt.
czarne oliwki
natka pietruszki do posypania

Wykonanie:

Plasterki boczku kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na zarumienione skwarki. Dodajemy pokrojone w półplasterki cebule dymki. Doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, smażymy do zmiękczenia cebuli. Dodajemy kasze jęczmienną, mieszamy wszystkie składniki na patelni, smażymy kilka minut. Usmażone kaszotto wykładamy na talerz. Na około układamy na przemian plaster korniszona i czarnej oliwki, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz