sobota, 10 marca 2018
Muszle z masą twarogową.
Makaronowe muszle nadziewane twarogiem z rzodkiewką, suszonym pomidorem, szczypiorem i ziołami. Polecam.
Składniki:
makaron muszle 12 szt.
pomidorki paprykowe 4 szt.
Masa twarogowa:
twaróg chudy 25 dag
rzodkiewki 4 szt.
szczypior
suszone pomidory 2 połówki
sól
pieprz ziołowy
koperek
śmietana 18% 2 łyżeczki
Wykonanie:
Muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, studzimy. Twaróg umieszczamy w talerzu, rozgniatamy go. Składniki do masy twarogowej kroimy w drobne kawałki, doprawiamy koperkiem, pieprzem i solą, mieszamy. Po wstępnym wymieszaniu składników dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy rozgniatając. Ostudzone muszle napełniamy masą twarogową, układamy na półmisku.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz