niedziela, 15 kwietnia 2018

Jajecznica na boczku z pieczarkami i szczypiorem.



Usmażona jajecznica na wędzonym boczku z pieczarkami i szczypiorem, podana z domowego wypieku chlebkiem i zapachem wiosny. Polecam.


Składniki:

kurze jajka 5 szt.
boczek wędzony 10 dag
pieczarki 3 szt.
szczypior
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
chleb kromka

Wykonanie:

Jajka wbijamy do głębokiego talerza doprawiamy tylko pieprzem, bez soli, gdyż w boczku wędzonym jest sól i to nam wystarczy. Dodajemy pokrojony szczypior. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek i pokrojone pieczarki. Gdy boczek i pieczarki nabiorą złocistego koloru dodajemy na patelnię wymieszane jajka ze szczypiorem. Wszystkie składniki na patelni mieszamy i smażymy do momentu jaką jajecznicę kto lubi, czy mocno usmażoną czy lekko. Usmażoną jajecznicę podajemy z kromką domowego wypieku chlebkiem.




 



Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz