środa, 4 kwietnia 2018

Surówka wiosenna.



Surówka ze świeżych warzyw z wiejską śmietaną, podana do kanapek z dojrzewającą wędlinką.


Składniki:

sałata maślana 4 liście
rzodkiewka 8 szt.
ogórek świeży 1 szt.
szczypior
bazylia świeża
sól
pieprz ziołowy
śmietana wiejska 3 łyżki
chleb 2-3 kromeczki
schab dojrzewający cienkie plasterki

Wykonanie:

Sałatę, rzodkiewki, ogórek i szczypior myjemy, osuszamy z wody. Sałatę rwiemy na kawałki, ogórka, rzodkiewki i szczypior kroimy na drobno. Dodajemy pokrojoną bazylię, solimy pieprzymy, mieszamy. Dodajemy śmietanę, wszystkie składniki mieszamy. Surówkę możemy podać do wielu dań obiadowych ale smaczna jest również podana do kanapek z wędliną dojrzewającą.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz