sobota, 7 kwietnia 2018

Warkocze z ciasta francuskiego z filetem, ogórkiem, papryką, pieczarkami i serem.



Upieczone warkocze z farszem z fileta z kurczaka, papryki, ogórka, sera i pieczarek. Polecam.


Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
filet z kurczaka 1 szt.
ogórek konserwowy 1 szt.
papryka czerwona połowa mniejszej
ser żółty 10 dag kawałek
pieczarki 2 szt.
por kawałek 5 cm
przyprawa do gyrosa (papryka słodka, gorczyca, kolendra, majeranek, jałowiec, rozmaryn, pieprz czarny, chili, ziele angielskie, gałka muszkatołowa)
natka pietruszki
jajko do posmarowania

Wykonanie:

Wymyty, osuszony filet kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyros. Dodajemy natkę pietruszki, pokrojone w kostkę: ogórek konserwowy, paprykę, ser żółty. Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Boki ciasta nacinamy w paski, środek pozostawiamy do nałożenia farszu. Na środek ciasta nakładamy przygotowany farsz z fileta kurczaka, ogórka, papryki, sera żółtego, pieczarek i przyprawy gyros. Nacięte paski zawijamy tworząc warkocz. Zwinięte warkocze smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w temperaturze 180 stopni 40 minut, do zarumienienia się warkoczy.

















Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz