środa, 15 sierpnia 2018
Zupa kalafiorowa.
Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa ugotowana na ćwiartkach z drobiu. Polecam.
Składniki:
kalafior 1 szt.
ziemniaki 4 szt.
włoszczyzna
natka pietruszki
koper
śmietana 18% do zabielenia
sól
pieprz ziołowy
czosnek 2 ząbki
domowa pasta rosołowa 1 łyżka (lub 1 kostka rosołowa kupna)
ćwiartki z kurczaka 2 szt.
Wykonanie:
W osolonej wodzie gotujemy wymyte, oczyszczone ćwiartki kurczaka. W między czasie obieramy,myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki, przygotowujemy również kalafior. Gdy kawałki kurczaka będą miękkie wykładamy je na talerz a do garnka dodajemy pastę rosołową, ziemniaki i włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy kalafior do garnka i gotujemy 20 minut. Obieramy ćwiartki kurczaka z mięsa, rozdrabniamy i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony czosnek, drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper. Po kilku minutowym gotowaniu zupę zabielamy śmietaną, doprowadzamy do zagotowania się i kończymy gotowanie.Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz