poniedziałek, 17 września 2018
Chłopska patelnia.
Chłopska patelnia, usmażone kawałki mięsa z cebulą podane z chlebem jako ciepła przekąska.
Składniki:
kawałki boczku
kawałki karczku
kawałki schabu
cebula
pieprz ziołowy
sól
majeranek 1 łyżka
smalec
Wykonanie:
Kawałki mięs przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą do smaku i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem. Gdy mięso będzie usmażone na rumiany kolor dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa i ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone mięso z cebulą podajemy z pieczywem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz