wtorek, 11 września 2018

Faszerowany filet drobiowy.



Faszerowany żółtym serem filet drobiowy podany z ostrymi papryczkami cherry i chlebem.


Składniki:

filet z kurczaka cały 2 szt.
żółty ser starty 8 łyżek
sól
pieprz ziołowy
jajka kurze 4 szt.
mąka pszenna
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
marynowane ostre papryczki cherry

Wykonanie:

Wymyte, osuszone filety z kurczaka dzielimy na połówki, tak żeby były dwa kawałki z całego fileta. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, robimy w każdym kawałku kieszeń i napełniamy ją startym, żółtym serem, po 2-3 łyżki startego sera. Napełnione serem filety zabezpieczamy wykałaczkami. Panierujemy każdy w jajku, mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron do miękkości mięsa. Usmażone podajemy z ostrymi papryczkami cherry i chlebem.










Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz