poniedziałek, 1 października 2018

Galareta ze skrzydeł indyczych.



Galareta ze skrzydeł indyczych, podana jako zimna przystawka.

Składniki:

skrzydła indycze 3 szt.
pasta rosołowa 1 łyżka
pieprz ziołowy
sól
żelatyna 50 g

Wykonanie:

Wymyte, oczyszczone skrzydła wkładamy do garnka, zalewamy dwoma litrami wody, dodajemy pastę rosołową i gotujemy do miękkości, około 30-40 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po ugotowaniu studzimy, obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę. Wywar z gotowania przelewamy przez kilka warstw gazy, doprowadzamy wo zagotowania się, dodajemy mięso pokrojone w kostkę i żelatynę, mieszamy i studzimy. Po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Stężałą galaretę wyjmujemy na talerz, kroimy w kawałki i podajemy z cytryną lub octem.











Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz