sobota, 6 października 2018
Spaghetti bolognese.
Jest to sycący posiłek, łatwy i szybki w przygotowaniu. Klasyka kuchni włoskiej.
Składniki:
Mięso wieprzowe, mielone 50 dag
cebula 1 szt.
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
makaron spaghetti 50 dag
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
oregano
bazylia
oliwa do smażenia 3 łyżki
Wykonanie:
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno kroimy, lekko solimy i rozgniatamy nożem. smażymy na rumiany kolor. Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy mielone mięso i smażymy około 15-20 minut często mieszając. Mięso doprawiamy pozostałymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Spaghetti podajemy z wcześniej zrobionym sosem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz