niedziela, 7 października 2018

Syta patelnia.



Syta patelnia, usmażone kostki ziemniaków z połówkami małych pieczarek oraz skwarkami boczku z cebulą i przyprawami.

Składniki:

ziemniaki 3 duże
pieczarki małe 15-20 dag
cebula 1 szt.
boczek wędzony 20 dag
sól
pieprz ziołowy majeranek
olej rzepakowy 4 łyżki

Wykonanie:

Obrane wymyte ziemniaki kroimy w kostkę, wymyte pieczarki kroimy na połówki i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Dodajemy pokrojony boczek i cebulę,cebulę kroimy w ćwiartki a boczek w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Smażymy pod przykryciem do miękkości składników. Podajemy na gorąco.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz