środa, 31 października 2018

Surówka z selerem naciowym, kapustą pekińską, zielonym groszkiem, ogórkiem kukurydzą i rzodkiewką.



Jest to bardzo zdrowa, smaczna surówka, nadająca się do wielu dań jak i do podjadania między posiłkami.

Składniki:

połowa mniejszej kapusty pekińskiej
3-4 łodyżki selera naciowego
świeże ogórki 3-4 sztuki
rzodkiewki 8 sztuk
kukurydza z puszki mała puszka
groszek konserwowy mała puszka
5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny

Wykonanie:

Kapustę pekińską kroimy w większe piórka,łodyżki selera naciowego, rzodkiewki i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę, groszek zielony, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz