niedziela, 11 listopada 2018

Kluski z dziurką, okraszone skwarkami.



Smażone kluski z dziurką ze skwarkami i cebulą, podane z sałatką z kapusty, marchewki i papryki.

Składniki:

kluski z dziurką, 7 szt. (wcześniej ugotowane i ostudzone)
boczek wędzony 5 plastrów
cebula połowa
sałatka z kapusty, marchewki i papryki

Wykonanie:

Pokrojony wędzony boczek smażymy na rozgrzanej bez tłuszczu patelni, tłuszcz wytopi się z boczku. Gdy skwarki zarumienią się dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i smażymy do ładnego jej zeszklenia. Gdy cebula ładnie będzie zeszklona układamy na patelni wcześniej ugotowane, ostudzone kluski. Kluski smażymy razem ze skwarkami z cebulą. Usmażone kluski podajemy posypane skwarkami z cebulą oraz z sałatką z kapusty,marchewki i papryki.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz