Smażony filet z morszczuka, podany z ziemniakami, sałatką warzywną ze słoja i marynowaną, ostrą papryczką czereśniową.
Składniki:
filet z morszczuka 4 szt.
ziemniaki 4 szt. duże szt.
sałatka warzywna ze słoja
papryczki ostre marynowane
pieprz cytrynowy
sól
Wykonanie:
Oczyszczone, wymyte filety ryby doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Przykryte wstawiamy do lodówki na godzinę żeby ryby przeszły przyprawami. Po godzinie ryby smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Gdy ryba się usmaży podajemy ją z ugotowanymi ziemniakami, sałatką i ostrymi,marynowanymi papryczkami czereśniowymi.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz