niedziela, 9 grudnia 2018
Pasta z makreli wędzonej.
Bardzo smaczna pasta na chleb z wędzonej makreli, jajek, ogórka konserwowego, czosnku i szczypioru połączonej musztardą, majonezem i ketchupem.
Składniki:
makrela wędzona 1 szt. duża
jajka kurze ugotowane na twardo 2 szt.
szczypior pół pęczka
ogórki konserwowe 1 szt.
czosnek 1 ząbek
musztarda sarepska 2 łyżki
majonez 2 łyżki
ketchup 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
Wykonanie:
Makrelę obieramy ze skóry i ości. Jajka, szczypior i ogórka kroimy w drobniutką kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz