czwartek, 14 marca 2019
Jajecznica z kiełbasą i cebulą.
Jajecznica z kiełbasą i cebulą podana z domowego wypieku pieczywem jest idealna na poranne śniadanie.
Składniki:
kurze jajka 3 szt.
kiełbasa śląska 1 szt.
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia
nać selera do posypania
Wykonanie:
Pokrojoną w plasterki kiełbasę smażymy na gorącym tłuszczu do ich ładnego zarumienienia. Do zarumienionych plasterków kiełbasy dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wszystko smażymy na wolnym ogniu do ładnego zeszklenia cebuli. Gdy cebula będzie ładnie zeszklona wbijamy jajka, solimy i smażymy dalej pod przykryciem do ścięcia się jajek. Gdy jajka będą ścięte całość wykładamy na talerz, mieszamy, posypujemy drobno pokrojoną nacią selera. Podajemy gorące z pieczywem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz