sobota, 16 marca 2019
Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem feta.
Bardzo zdrowa, grecka sałatka zrobiona z dwóch rodzajów sałaty, sera greckiego feta, rukoli, rzodkiewek, prażonych pestek z dyni i koktajlowych pomidorków.
Składniki:
sałata rzymska 1 szt.
sałata lodowa połowa
ser feta grecki 300 g
rukola 60 g
rzodkiewki 8 szt.
pomidorki koktajlowe 22 szt.
Sos:
pestki z dyni 60 g
oliwa z oliwek
sok z cytryny 1 łyżka
sól
Wykonanie sosu:
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.
Wykonanie sałatki:
Sałaty rwiemy w kawałki, rukolę rwiemy na połówki, rzodkiewki kroimy w kostkę, pomidorki kroimy w ćwiartki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy, posypujemy prażonymi pestkami z dyni, polewamy sosem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie możemy konsumować.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz