wtorek, 5 marca 2019

Kurczak po chińsku z warzywami.



Filety z kurczaka z warzywami, o azjatyckim smaku.


Składniki:

piersi z kurczaka 2 całe
ryż 300 g
olej 2 łyżki
mieszanka chińska 1 opakowanie 750 g
przyprawy do dań chińskich 2 opakowania (bez konserwantów)
woda 5 szklanek
domowa pasta rosołowa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Wykonanie:

W garnku zagotowujemy wodę jedną łyżką domowej kostki rosołowej. Na patelni smażymy mieszankę chińską (20 minut). Usmażoną mieszankę wrzucamy do gotującej się wody z pastą rosołową. Pokrojony w kostkę filet smażymy na patelni dodając 1 łyżkę oleju. W szklance wody rozpuścić 2 opakowania przyprawy do dań chińskich. Podduszony filet z patelni wrzucamy do gotującego się garnka z mieszanką chińską. Dodajemy do garnka szklankę z rozpuszczonymi przyprawami do dań chińskich. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy 20 minut. Gotujemy ryż na sypko. Gotowe danie podajemy z ryżem.












Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz