niedziela, 10 marca 2019

Wiosenna sałatka warzywna.



Sałatka skomponowana jest z liści sałaty lodowej, rzodkiewki, selera naciowego i pomidorków koktajlowych oraz prażonych pestek z dyni.

Składniki:

sałata lodowa 3 liście
rzodkiewki 5 szt.
seler naciowy 2 łodygi
pomidorki koktajlowe 5 szt.
pestki z dyni 60 g

Sos:

sól
pieprz ziołowy
sok z cytryny 1 łyżka
olej z pestek winogron

Wykonanie:

Pomidory myjemy, kroimy na połówki, rzodkiewki wymyte kroimy w pół plasterki, seler naciowy kroimy w kostkę a liście sałaty rwiemy w kawałki. Pestki z dyni prażymy na suchej patelni, lekko studzimy. Wszystkie składniki umieszczone w misce mieszamy, posypujemy pestkami z dyni. Składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce, polewamy sałatkę, mieszamy. Gotową sałatkę nakładamy na talerze i konsumujemy.




Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz