poniedziałek, 10 czerwca 2019
Rosół z drobiu.
Aromatyczny, smaczny rosół z ćwiartek kurczaka.
Składniki:
ćwiartki z kurczaka 2 szt.
włoszczyzna świeża
sól
pieprz ziołowy
liść laurowy 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
makaron 0,5 kg
Wykonanie:
Oczyszczone, wymyte ćwiartki z kurczaka zalewamy zimną wodą, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz ziołowy, dodajemy włoszczyznę i gotujemy na wolnym ogniu około 2 godziny. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany rosół podajemy na gorąco z makaronem.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz